zdravlje žena

Istraživanje dviju najpopularnijih tretmana raka dojke

Anonim

Žena koja pregledava grudi

Godišnje, više od 2 milijuna ljudi je reklo da imaju rak dojke. Vrlo rijetko, čak i muškarci će razviti ovu bolest. Rak dojke je drugi samo bolest srca kao vodeći ubojica odraslih žena u Americi. Zahvaljujući nedavnim pomacima u medicinskim istraživanjima, dijagnosticirajući grudi, rak ne mora biti uobičajena smrtna kazna. Sada je moguće otkriti i dobiti tretman raka dojke u ranoj fazi.

Postupci liječenja raka dojke

Liječenje raka dojke ovisi o tome kako napreduje rak. TNM staging obično se koristi diljem svijeta kako bi se procijenilo što je potrebno liječenje. Sudeći prema tumoru, tumorima, čvorovima i ako se prenese na drugi dio tijela, također poznat kao metastaze. Nakon što su ove stavke ocijenjene, liječnik će odlučiti o tijeku liječenja.

Dvije glavne vrste raka su visoka razina i niska razina. Rak visokog stupnja je kada postoji veliki rizik od povratka karcinoma čak i nakon operacije. U ovom slučaju, kemoterapija će biti propisana jednom pacijent je ozdravio od operacije. Neki stručnjaci za rak mogu odustati od operacije ako se tumor nije proširio na druge dijelove tijela izvan grudi. Budući da je još uvijek u jednom području, kemoterapija može biti prvi tretman, koji se može spojiti s radioterapijom.

Što brže otkrijete rak, to će biti jednostavnije liječenje i veće mogućnosti koje ćete imati. Rana razina je definirana kada se rak nije prošao na druga mjesta u tijelu izvan dojke. Ovisno o tome koliko je daleko od raka otišao, postoji nekoliko vrsta kirurških mogućnosti otvorenih za rak dojke.

Konzervativna kirurgija

Najčešći tip operacije za liječenje raka dojke naziva se konzervativna kirurgija. To je kada liječnik ukloni oboljelog mišića od dojke, budući da ne uzima previše zdravih stanica. Dok uklanja rak, uklanja se sitna količina zdravih tkiva. Ovo se zatim šalje u laboratorij radi evaluacije. Ako laboratorij izvijesti da je "jasan" ili "zdrav", kirurg zna da je dobio rak.

Njega i liječenje karcinoma nakon raka dojke Kirurški zahvat